DUO

Netwerkbekabeling bij Dienst Uitvoering Onderwijs (opdrachtgever: Rijksvastgoed­bedrijf)

Voor de uitbreiding van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een extra kantoorpand gehuurd. Kinwell heeft in en naar dit gebouw de netwerkbekabeling aangelegd.

 

Het kantoor maakt deel uit van het Cascadecomplex in Groningen, waar RVB ook kantoren van andere overheidsinstanties heeft staan. Tussen het nieuwe DUO-kantoor en de andere kantoren zijn glasvezelverbindingen aangelegd. Daarnaast is in het pand alle netwerkbekabeling vervangen. Het project omvatte in totaal 604 data-aansluitingen die ieder 10 Gbps aankunnen. Er is voor 3 km aan glasvezel en voor 24 km aan CAT7-netwerkkabels aangelegd. Ook is er een volledig nieuwe serverruimte gerealiseerd. Hiermee wil RVB voorbereid zijn op een toekomst waarin nog hogere bandbreedtes vereist zijn.

Hielke Veenstra van adviesbureau Huisman & van Muijen, de directievoerder die het project namens RVB heeft uitgevoerd, geeft aan erg tevreden te zijn met hoe alles is gelopen: “De planning is gemaakt en die is nagekomen. Bij de oplevering hadden we de beschikking over alle revisiegegevens, het meetrapport en alles wat daarbij hoort. Dat gebeurt niet vaak; meestal komt dat maanden later.” Ook benadrukt hij het goede eindresultaat en het prettige verloop van de communicatie met Kinwell.

Foto: Wutsje / Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6929075