Wat zijn de voordelen van glasvezel?

Glasvezel: het wordt vaak aangeprezen als de beste internetverbinding op de markt. Maar wat betekent dat concreet voor jouw organisatie? In dit artikel bespreken we hoe glasvezel zich verhoudt ten opzichte van andere typen internetaansluitingen.

Hoge bandbreedte

De bandbreedte van glasvezel is heel hoog. Tot 1 Gbps up- en downloaden is standaard en met maatwerk zijn nog hogere bandbreedtes mogelijk. Glasvezel is daarmee een stuk sneller dan koper (DSL). Via de kabel is het ook mogelijk om een downloadsnelheid van 1 Gbps te halen. Dat komt doordat het kabelnetwerk voor een groot deel uit glasvezel bestaat. De uploadsnelheid via de kabel ligt wel een stuk lager.

Even snel uploaden als downloaden

Met glasvezel gaat uploaden wél even snel als downloaden. Met een 1 Gbps glasvezelverbinding upload je dus ook met 1 Gbps. Dit is een voordeel als je organisatie servers heeft staan die van buitenaf bereikbaar moeten zijn. Als je continu live video uploadt (bijvoorbeeld met bewakingscamera’s in de cloud), biedt deze hoge bandbreedte al helemaal uitkomst.

Hogere stabiliteit

Glasvezel is minder gevoelig voor storingen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van licht in plaats van elektrische signalen, is er minder kans op interferentie en wordt het signaal niet gestoord door elektromagnetische velden. Een glasvezelverbinding zal hierdoor minder snel wegvallen of storen dan een kabel- of koperverbinding.

Advies over zakelijk internet

Heb je een zakelijk vraagstuk waarvoor je een passende internetverbinding nodig hebt? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten en we denken graag met je mee.

Vrijblijvend adviesgesprek?

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Ontvang geheel vrijblijvend advies van onze specialisten. Stel je vraag via het contactformulier en wij reageren zo snel mogelijk.

    Specialisten